Joyzine.se


Recension - Demo

Riff Knives
Ape Flip EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-23
Hemsida: www.riffknives.com

Älvsjös Riff Knives fortsätter att utforska vad som händer när man korsar hiphop med rockmusik. En genrekorsning som är fylld av lika många fallgropar som den är av briljans och Riff Knives går den där balansgången riktigt bra.

I det inledande titelspåret finns kopplingar till Rage Against The Machine. Nu handlar den här orkestern förvisso inte om lika mycket aggression och lika hård musik som nämnda giganter, men visst finns de tydliga kopplingarna där. Riff Knives är duktiga på att få den behagliga hiphop-flödet att smälta ihop med de svängiga men ändock lite mer kantiga rocktongångarna.

Sedan fortsätter det genom en handfull spår ytterligare där de där RATM-influenserna snarare planas ut och får bandet att landa betydligt närmare Beastie Boys. Produktionen är riktigt snygg, men i några spår känns det lite mesigt. Det kanske är en galen beskrivning mitt i det här modiga genreexperimentet, men känslan är att Riff Knives hade kunnat gå ännu mer dedicerat i sin inspelning. Som om några av låtarna har en oförlöst potential.

Det är emellertid bara en radanmärkning. Som helhet är ”Ape Flip EP” ännu ett gott steg på vägen i utvecklingen av vad som kan vara på väg att bli ett väldigt intressant band.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Riff Knives ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Beeps, 2011-07-28 16:26:24 (193.234.185.71)

way cool! låter inte som något jag hört tidigare! vill höra mer!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner