Joyzine.se


Recension - Skiva

Qube
Incubate, 2011
Skivbolag: Electrum Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-13
Hemsida: www.qube.com.pl

Omslaget till ”Incubate” föreställer jorden inkapslad i en blodig kub och kanske är det just precis där man måste börja. När polska Qube går loss handlar det nämligen snarare om ett berättande i brett perspektiv än en vanlig skiva. Här målas världsliga ting upp i tungsinta färger och hela alstret (sex låtar och dryga 55 minuter) är som ett enda stort sagotöcken.

Med låtar som mäter någonstans mellan sex och dryga elva minuter säger det sig självt att det inte handlar om några rappa hits, utan om musik som man måste ta in och reflektera över. Kompositionerna spänner över stora genreområden och polackerna hittar påtagligt ofta fram till riktigt tjusiga kombinationer.

Det rör sig om amerikansk radiorock som sträcker sig hela vägen in i aningen aggressivare metal. Men de allra mest delikata partierna är de där Qube snuddar vid Tools verk. Givetvis inte med samma briljans, men att ändå ligga inne och simma på samma territorier gör att det ilar lite längs ryggraden. Det är progressivt utan att bli ostigt som ni förstår.

Att det blir för mycket av det goda på sådana här plattor är ett understatement och Qube är naturligtvis inget undantag. ”Incubate” och till och med vissa av kompositionerna i sig har en tendens att bli övermäktiga om man umgås alldeles för närgånget med dem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner