Joyzine.se


Recension - Skiva

Dick Lundberg & Misstro
Världen är trasig, allt har gått sönder..., 2011
Skivbolag: Dikotomi Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-02
Hemsida: myspace.com/dicklundberg

Rödvinspoeten Dick Lundberg och punkskallen Tomas Nilsson har haft ett och annat att göra med varandra genom åren. När de med Dick Lundberg & Misstro kastar sig huvudstupa in i ett nytt projekt landar de någonstans i vad som förenklat skulle kunna kallas för visrock.

Dick Lundbergs sångröst är karakteristisk och de pseudognälliga texterna (”buhu, samhället är dumt!” ja ni hajar) är ungefär så där standard som de för det mesta är i den här genren. Men duon slår sig ändå fri från Lundbergs tidigare soloskivor och visgenren som sådan. Arrangemangen till låtarna är för det mesta tjusiga och med lite mer riv i gitarrerna än vad som annars är brukligt når de långt.

Dessutom hanteras melodier och refränger på ett spännande sätt. Knappast så att jag skulle vilja påstå att det handlar om några hits, men ändå låtar som lindar sig kring hörselnerven och fungerar medryckande. Dessutom med en envishet som gör att man inte riktigt skakar dem av sig. Detta trots att produktionen väl egentligen lämnar mer att önska.

Kvalitativt om än aningen stereotypt hantverk alltså. Lite som det brukar vara i den här genren, trots att Dick Lundberg & Misstro ändå särskiljer sig en aning. ”Världen är trasig, allt har gått sönder...” är trivsam lyssning, men inget att minnas och berätta om för barnbarnen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner