Joyzine.se


Recension - Skiva

Mean Streak
Declaration Of War, 2011
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-30
Hemsida: myspace.com/meanstreaksweden

Hela ”Declaration Of War” är en enda lång nostalgitripp. Gubbarna i Mean Streak älskar sin metal från 80-talet och det hörs. Låtmaterialet är förvisso eget, men hela skivan känns som en NWOBHM-spegel där ingenting tillåts att gå förlorat.

Bakom det mesta av låtmaterialet står basisten Peter Andersson som också producerat hela kalaset hemma i trygga Downland Studios i Skövde. Han kan sina saker, både vad gäller studioarbetets tålmodiga rattande som hur metalkartan såg ut under det där 80-talet. Många år i gemet och åtskilliga gig med coverbandet Only Maiden har satt sina spår. ”Declaration Of War” bjuder på robust spelad heavy metal som är så väl kraftfull som melodiös. Helt i linje med vad idoler som Iron Maiden och Mötley Crüe skulle ha diggat.

Liksom för att stryka under att det här är en sjuhelsikes heavy metal-platta har låtarna dessutom fått klatschiga titlar som (håll i er nu!) Crimson Sky, Brothers Til The End och Sons Of Metal. Behöver jag nämna att Dream Evils egen förkämpe, producenten Fredrik Nordström, har mixat kalaset?

Jag gillar den uppriktiga kärleken till heavy metal som verkligen lyser igenom här, även om jag kanske tycker att staplandet av klyschor blir lite väl påtagligt bitvis. Är det något jag har problem med är det emellertid sångaren Andreas Lagerin (eller Andy La Guerin som han så tjusigt omnämner sig själv i det här sammanhanget). Han låter som att han ska bajsa på sig lite för ofta för att det ska vara riktigt klädsamt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mean Streak (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Rogga, 2011-01-30 19:42:26 (217.174.67.70)

Hela bandet ser skitnödigt ut live dessutom.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner