Joyzine.se


Recension - Skiva

Mean Streak
Metal Slave, 2009
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-23
Hemsida: myspace.com/meanstreaksweden

Om man betänker att så väl sångaren Andreas Lagerin som basisten och producenten Peter Andersson även huserar i coverbandet Only Maiden är det inte särskilt överraskande att Iron Maiden går igen på Mean Streaks debutalbum ”Metal Slave”. Främst är det vissa harmonier och sättet att jobba med körer som för tankarna till järnjungfruns mäktiga framfart, men Mean Streak är långt ifrån en rippoff.

Däremot är känslan av ett hobbyprojekt betydligt starkare än strävan efter världsherravälde som beskrivs i pressreleasen. ”Metal Slave” är stabil heavy metal, men ingenting utöver det vanliga och jag kan lätt visualisera framför mig hur snubbarna sitter i Anderssons studio i Skövde med några folköl och är fullkomligt nöjda med livet bara de får lira metal och hänga några dagar i veckan. De känns inte som en samling herrar som överger hemmets lugna vrå för att nöta scengolv och ta rygg på hjältarna inom genren.

Med sin mångåriga rutin skulle det emellertid vara svårt för det här gänget att misslyckas. Det vore väl synd att påstå att Mean Streak (som också har en holländsk namne i metalträsket) sticker ut ur mängden på något sätt, men lira det kan de. Låtmaterialet är bortsett från Iron Maiden-passningarna förhållandevis robust och rakt på sak med refränger som går till botten med det melodiösa. Att det är musik som gjord att dricka de där folkölen till behöver knappast skrivas.

Kanske är det dock så att åren i coverband eller bakom mixerbordet med så väl etablerade som fjuniga musiker i Downland Studios gjort ett lite för djupt avtryck. ”Metal Slave” känns lite för mycket som en hyllning till en hårdnackad musikstil än som något som verkligen ska kunna stå på egna ben.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mean Streak (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner