Joyzine.se


Recension - Demo

Pyracanth
OriginHalE
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-16
Hemsida: myspace.com/pyracanth

Det är lätt att ryckas med av Pyracanth även om Falugänget förmodligen bemödat sig med att komponera för att inte låta allt för likt kommersiellt lättillgängliga metalgäng som exempelvis Children Of Bodom. Genren skulle om man generaliserar lite kunna sägas vara densamma, men de här krigarna undviker effektivt de mest tillrättalagda passagerna.

Ändå är det som sagt väldigt medryckande. Pyracanth mixar mustigt death metalmangel med melodier och skönsång av både gosse och flicka. Passningar finns till gäng som Insomnium och Dark Tranquillity men samtidigt finns en lite svårare lätt proggig touch på vissa låtar. Inte minst om man ser till låtlängderna och att gruppen klämmer in några fler partier än nödvändigt i de flesta av sina kompositioner.

Jag tycker det är kul och ser stor potential i det herrskapet sysslar med. Flera av låtarna på den här epn är riktigt snygga, men det finns fortfarande barnsjukdomar. Så här komplex och avancerad metal kräver sitt ljud för att riktigt kunna imponera och det är alldeles för mycket demokänsla över det som hörs på ”OriginHalE”. Det är murrigt och utan riktig kraft, låter för billigt helt enkelt.

Dessutom måste Erik Svantesson öva mer på sin rensång. Det är utan tvekan den svagaste länken i det gänget pysslar med idag. Growlen sitter, den kvinnliga sången funkar och materialet är snyggt. Då håller det inte att någon tveksam sångare kommer in och ylar då och då. Skärpning på det området och ni kommer att läsa mer om Pyracanth i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Per Jönsegård, 2011-01-11 20:48:48 (85.228.130.130)

Måste rätta dig men Marcus Mobergh sjunger inte på den där demo:n. Han är inte med i pyracanth längre.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner