Joyzine.se


Recension - Skiva

Benevolent
Evolve (ep), 2010
Skivbolag: Dead Tree Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-23
Hemsida: myspace.com/benevolentmusic

Öppningen utmärker sig. Det är hårt och intrikat, men framförallt är det sången som gör att jag reagerar. Den är så lågt mixad i förhållande till de riviga gitarrerna som tar vid efter lite tekniskt knixande att det låter som om sångaren sitter instängd någonstans bakom en tjock dörr och skiter. Som om han krystar fram sina strofer och kämpar för att göra sig hörd.

Nej, jag menar inte att Benevolent låter skitnödiga på något sätt. Det är snarare menat som något positivt. Något som får den här orkestern att stå ut lite från mängden. Det är nämligen inget fel på sången när den lite senare under speltiden framträder i lite tydligare dager.

Och det är inget fel på musiken heller. Benevolent (ruskigt trixigt bandnamn att stava till!) nöjer sig inte med att ha en stil av metal på sin palett. Istället kastar de sig från det atmosfäriska till ren sludge och några Soilwork-tvinnade aggressionspassager. De har många poänger och en skön inställning, men känslan genom de här tre spåren är ändå att de fortfarande söker efter det perfekta uttrycket.

Att trycka hårdare på ”kill your darlings”-konceptet och skala ner kompositionerna till kortare utbrott runt treminutersstrecket skulle faktiskt kunna göra underverk för den här orkestern.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner