Joyzine.se


Recension - Skiva

Evocation
Apocalyptic, 2010
Skivbolag: Cyclone Empire
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-18
Hemsida: www.evocation.se

Nu skrivs alltså ett tredje kapitel i historien om Evocation. Bandet som härjade i början av 90-talet men som valde att vila ända fram till 2007 innan debutalbumet ”Tales From The Tomb” lösgjordes. Då var det hederlig gammeldöds så som bandet förväntades låta som gällde. Det andra kapitlet, ”Dead Calm Chaos”, som kom året därpå bjöd på lite mer nytänkande och var en riktigt trevlig anrättning.

Och nu kommer alltså en tredje giv. Rätta mig om jag har fel, men det känns som att det har smugit sig in en liten känsla av slentrian i manglet den här gången. Där debuten sjöd av glädjen att vara på benen igen och uppföljaren bubblade av viljan att uppdatera soundet hörs på ”Apocalyptic” ett band som funnit sig till ro i sin situation och gör vad som behagar utan att förta sig allt för mycket.

Detta utan att det blir dåligt givetvis. Evocation manglar fortfarande stabil dödsmetall som för tankarna till Sunlights storhetsdagar. ”Apocalyptic” är så där lagom rå och smygmelodiös som bara de bästa banden lyckades vara när det begav sig trots att det riktigt starka materialet skeppades ut på de två föregående skivorna. Evocation är mer än något annat bärare av en speciell stil.

”Apocalyptic” kommer utan några som helst tvivel att tilltala alla som diggat gängets två tidigare plattor och som dessutom tycker om hederligt gammalt mangel från Entombed och Dismember. Men det är kanske inte någon platta som slår sig in på årsbästalistorna om vi säger så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Evocation (2007-01-01)
Evocation (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner