Joyzine.se


Recension - Skiva

Kasban
Nåt Som Bankar, 2010
Skivbolag: Border Music
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-10-25
Hemsida: myspace.com/kasbanmusik

Kasban är ett ungt, produktivt och småmysigt popalternativ på svenska med dragningar åt Skansros och Bo Kaspers Orkester om man vill vara snäll. ”Nåt Som Bankar” är deras andra album på två år och de lallar på sådär lite lagom trevligt med småkluriga texter om den sedvanliga flyktiga kärleken. Det känns fräscht, lite eget och svenskt avskalat.

Men de kräver bra många lyssningar innan de sätter sig. Den akuta frågan blir då - är de värda det? Jag tycker de har en bra bit kvar innan jag kan svara helt positivt på den frågan. Man upptäcker små pärlor som Vad jag har att ge som gungar på ganska bra eller Fri att gå och Resor, Vykort som faktiskt är riktigt fina på sina sätt. Men så måste du också ta dig an en hel del utfyllnad och meningslöshet som det fullständigt obegripliga spåret Vanilj.

"Om du kunde se, vad jag har att ge" sjunger de så behjärtansvärt utan att faktiskt visa det när de nu har chansen. Och det är där det haltar generellt. Kasban vill men de lyckas inte följa upp och ta tillvara. Istället blir det lite ihåligt och det är främst texterna som saknas. Men med lite mer envishet och innehåll har de alla förutsättningar att ändå en dag få chansen på allvar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner