Joyzine.se


Recension - Skiva

Mistweaver
Tales From The Grave, 2010
Skivbolag: Casket Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-06
Hemsida: www.mistweaver.net

Det råder ofta en vanlig missuppfattning nere på kontinenten att för att vara ett bra metalband måste man blanda in allt som har med metal att göra i sin musik. Mistweaver är ytterligare ett band i raden som inte vågar tro på att hålla sig till en utstakad subgenre, utan som prompt måste stoppa fingrarna i alla syltburkar som står på bordet. Till spanjorernas försvar ska dock sägas att de är duktiga vad de än tar sig an.

”Tales From The Grave” blir förstås en ganska splittrad skiva när stämningsfull Cradle of Filth-black korsas med melodiös dödsmetall och gothiga slöjor. Allt uppmixat med dramatiska mellanspel, ambienta pianoslingor och mässande kvinnoröster förstås. Mistweaver vill inte gå miste om minsta lilla godbit. Det gör att låtarna blir svåra att hålla isär och att ingen komposition står ut som något direkt minnesvärt. Snarare blir plattan ett enda långt ljudsjok som funkar som en bra bakgrundsfond för oss med smak för metal. Inte så mycket mer.

Däremot är det kul att lyssna på spanjorerna just på grund av deras yrkesskicklighet. De är duktiga musikanter och har haft den goda smaken att förse sin musik med en kompetent och välbalanserad produktion. Kul, men knappast oumbärligt. Vi stannar där.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner