Joyzine.se


Recension - Skiva

The Cheapshots
S/t, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-05
Hemsida: myspace.com/thecheapshots

Band som står och harvar tröstlösa punkrockriff och tycker att det är lagom dräggigt och coolt med folköl finns det alldeles för många av och Göteborgs The Cheapshots hade lätt kunnat bli ett av dessa. Grunden i gängets musik är onekligen ganska fantasilös och redan upprepad alldeles för många gånger.

Men man har något som gör att man står ut. En sångare som inte nödvändigtvis tycker det är viktigt att visa upp sig som obstinat punkare.

Där majoriteten av alla sångare hade valt att lägga ett tarvligt whiskeyfilter på rösten och gjort det till en grej att sjunga på gränsen till illa, med mer spelad attityd än känsla, tar Dick Lundin en helt annan väg. Hans mer heavy metalinspirerade pipa med gott rasp och pipigt tonläge skänker dynamik till de annars ganska ordinära punkrock-kompositionerna. Det blir livat och kul genom sex spår tack vare denna lika oväntade som lyckade sånginsats.

Huruvida det sedan är ett hållbart koncept i längden återstår att se. Valet att göra en cover på GG Allins Bite it you scum avslöjar att gruppen kanske inte riktigt är mogen att klippa navelsträngen med den genre de borde trava en bit bortifrån och är det så innebär framtiden förmodligen spelningar på ett gäng sjaskiga klubbar inför obotliga fyllbultar och inte så mycket mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner