Joyzine.se


Recension - Skiva

Billie The Vision And The Dancers
From Burning Hell To Smile And Laughter, 2010
Skivbolag: Love Will Pay The Bills
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-09-25
Hemsida: www.billiethevision.com

Det är väldigt få band som lyckas göra ärlig, sprudlande och hoppfull musik gång på gång men Billie The Vision And The Dancers tycks ständigt lyckas med den bedriften. Återigen har de skapat en skiva som man lätt kan tralla med i samtidigt som den gör vardagen lite roligare.

Att engelskan från Lars Lindquists, bandets sångare och låtskrivare, ibland är så bristfällig att den skulle kunna få min gamla engelsklärare att svimma spelar inte så stor roll. Man kan lätt bortse från detta eftersom det trots allt tillför en charm och genuinitet till denna glada och lättsmälta musik.

Ibland kanske det är lite enkelspårigt och tråkigt på ”From Burning Hell To Smile And Laughter” men de stunderna vägs å andra sidan upp med de lite mer traditionella Billie-låtarna som till exempel How things turned out to be, I’m alive och We won’t get any younger. Och självklart omslaget, för omslaget som pryder denna platta är nog det snyggaste jag har sett på väldigt länge.

Det bästa med Billie The Vision And The Dancers är att de är ett av få band som tillgängliggör musiken gratis på internet. Det har de gjort ända från starten och kommer förmodligen alltid att göra det. Är inte det väldigt ärligt? Att det tydligt framgår att det viktigaste för dem är att nå ut med sin musik och beröra människor, inte att ständigt tjäna pengar och skörda framgång. Mer sådant, tack!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
Arvikas vassaste band 2006
Billie The Vision And The Dancers (2006-08-10)
Billie The Vision And The Dancers (2005-11-24)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner