Joyzine.se


Recension - Skiva

Heimdall
The Almighty, 2002
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-10-07
Hemsida: www.heimdall.it

Heimdall står i skuggan av landsmännen Rhapsody när det gäller sydeuropeisk power metal. I mina ögon är de dock betydligt bättre än sina italienska vapenbröder. När Rhapsody är pompösa, bombastiska och överdrivet storslagna hittar Heimdall ett mer balanserat och mer jordnära uttryck. Det här är inte så tokigt för att vara musik med det kräkframkallande epitetet episk power metal.

Härmed inte sagt att jag vråldiggar Heimdall och omedelbart tänker kommendera iväg er till närmaste skivbutik för att inhandla plattan. Så är verkligen inte fallet. Även om italienarna inte svävar ut i hundratals svulstiga onaniorgier finns sådana tendenser på den här inspelningen liksom på alla andra power metalutgåvor. Det finns bra idéer på ”The Almighty”. Några av dem förvaltas förträffligt och utvecklas till spännande låtar, medan vissa bara faller dött till marken. Drunknade i uppblåst storhetsvansinne.

Giacomo Mercaldo har en röst som gör sig i den här typen av musik och hans insats är den som lyser klarast på skivan. Att vi dessutom blir lyckligt förskonade från den värsta gitarrmasturberingen a la Luca Turilli får mig på gott humör. Heimdall visar med den här skivan att det i alla fall finns hopp inom power metal. Att alla skivor inom genren inte måste vara helt värdelösa. Även om dessa italienska pajasar också är hyfsat patetiska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner