Joyzine.se


Recension - Skiva

Life Of Agony
20 Years Strong, River Runs Red: Live In Brussels, 2010
Skivbolag: I Scream Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-23
Hemsida: www.lifeofagony.com

Life Of Agony firar 20 år som band genom att släppa en kombinerad live-CD och DVD där de inför en drös tokiga belgare spelar hela sin klassiska debut ”River Runs Red” rakt upp och ned. Konceptet hade kunnat bli ganska lökigt om skivan inte stått emot tidens tand ordentligt, men det visar den här upptagningen med besked att den gjort.

Skivan bjuder 14 spår. Förutom dem från den klassiska debuten även ett gäng bitar från andra uppskattade verk som avslutning. Ljudet är prickfritt och publiken verkligen med på noterna. Allsången som uppstår i de mest uppskattade bitarna ger gåshud och Keith Caputo sjunger riktigt, riktigt bra.

DVDn bjuder precis samma spelning men är kanske inte fullt lika kul. Life Of Agony må ha varit en föregångare med sitt säregna sound någonstans mittemellan metal, hardcore och rock, men år 2010 är de inte jätteroliga att titta på. Efter ett tag tröttnar man på sångare Caputos spasmiska rörelsemönster och börjar istället störa sig på att Joey Z är en hopplös kepsfjant som gastar dumheter (”are you ready to go fucking crazy”, ”come on evervbody”, suck, suck, suck) i micken mest hela tiden. Ta bort hans mikrofon och spelningen skulle bli bra mycket bättre. Då är det bättre att luta sig tillbaka i soffan och bara lyssna även om kamerarbetet är föredömligt.

Med på DVD-utgåvan finns även en 25 minuter lång dokumentärfilm som varken gör till eller från. Regissören saknar uppenbarligen en vision om vad han/hon velat åstadkomma och kastar därför in klipp och intervjusekvenser om varandra utan att egentligen ha någon röd tråd. Det blir mest lite onödiga klyschor om bandet och dess crew, men det är precis som alltid ändå ganska skoj att få följa med bakom kulisserna med ett stort band.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner