Joyzine.se


Recension - Skiva

Hawksley Workman
Meat, 2010
Skivbolag: Hawksletyown Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-10
Hemsida: www.hawksleyworkman.com

Vid en första, lite ytlig lyssning, skulle det vara lätt att missta kanadensiske Hawksley Workman för en ganska ny artist som desperat söker efter sitt uttryck. Hans fullständigt rastlösa ryck från galna utspel till vackra singer/songwriter-ballader ger knappast intryck av att komma från en meriterad och prisbelönt man som hittat fram till album nummer elva i diskografin. Men så är det faktiskt. Det är det här som är snubbens uttryck.

Lika mycket som jag tycker att vissa bitar är synnerligen snygga (ledsamma öppningsballaden Song for Sarah Jane och Dandy Warhols-doftande popbiten (The Happiest Day I Know) Tokyo Bicycle är fullständigt briljant tonkonst) blir jag en aning trött på herrns ständiga riktningsbyten. En låt som börjar i något lovande kan plötsligt flippa ut i teatralt nonsens och vice versa. Om det beror på en ständig lust att upptäcka det nya, eller en rädsla att fastna i en allt för stereotyp form vet jag inte, men Hawksley Workman hade tjänat på att inte vara så förbannat överkreativ och ibland stanna upp och nöja sig med den simplaste av idéer.

Att han har ett öra för att plocka fram det vackra i musik råder det ingen som helst tvekan kring och han har en sorgsen sångröst som talar till oss som lyssnar på flera nivåer. En intensivare blick tillbaka i diskografin kan mycket väl avslöja bortglömda juveler och det är kanske snarast vad ”Meat” inbjuder till. Ett retrospektivt sökande i bakkatalogen hos en sångare som trots elva album och lång och trogen tjänst inte gjort sig något större namn i vårt avlånga land.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner