Joyzine.se


Recension - Skiva

Big Business
Here comes the waterworks, 2007
Skivbolag: Hydra Head
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-04-17
Hemsida: www.bigbigbusiness.com

Amerikanska Big Buisness gör faktiskt allt fel. De har ett sunkigt bandnamn, en ointressant titel på sin skiva, ett fult omslag med en gammal vapensköld eller ett mynt av något slag, dessutom har redan Death From Above 1979 gjort deras grej och de gjorde det bättre. Att musiken sedan låter som skivan ser ut är inget plus det heller. Det skulle mycket till för att jag skulle plocka upp skivan om jag stod i en skivaffär.

Jag vet inte, ska ”Here Comes The Waterworks” vara någon slags motsvarighet till vad Pantera ville ha ut av titeln ”Reinventing the Steel”? I så fall tycker jag faktiskt att återuppfinnandet av stål låter lite coolare än här kommer vattenförsörjningen. Liknelsen mellan Pantera och Big Buisness är kanske inte så dum i längden faktiskt. Det handlar om ett driv och det handlar om hård sång. Men där Pantera kan liknas vid A-laget måste Big Buisness på sin höjd ses som B-laget. ”Here Comes The Watereworks” är helt enkelt kass.

Jänkarna ägnar sig åt någon slags malande stonerrock, typ Mustasch med inslag av betydligt hårdare tongångar typ The Bronx. Men tyvärr går det inte hem alls. Där Death From Above 1979 hittade ett sätt att navigera i skrammeldjungeln har Big Business helt gått vilse. Låtarna är helt enkelt tråkiga och enkelspåriga. Det kanske är lätt hänt kan man tycka, hur pass mycket kan man variera sig med bara bas, sång och trummor? Lyssna på redan nämnda Death From Above 1979 så har du svaret.

Det tar sig lite mot slutet, tack och lov. Start Your Digging är rätt svängig och I’ll Give You Something To Cry About är något så märkligt som en långsam ballad med skriksång. Kul, ett tag. Men nej, på det stora hela tillför inte ”Here Comes The Waterworks” något som inte redan finns och som inte redan gjorts bättre och mer intressant. Efter sista genomlyssningen kommer plattan att hamna långt ner i skivhögen, frågan är om den någonsin kommer att komma upp igen?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Louis XIV

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner