Joyzine.se


Recension - Skiva

Lyzanxia
Locust, 2010
Skivbolag: XIII Bis Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-07
Hemsida: myspace.com/lyzanxiaband

”Locust” är knappast den mest nyskapande metalplattan och den innehåller inte det starkaste låtmaterialet ni kommer att höra i år. Ändå är det en ganska hemtrevlig bekantskap så här i sommarsolen. Jag får känslan av tuffa festivalscener även när jag sitter hemma i soffan och lyssnar.

Att fransmännen lånat sin inspiration från Sverige i allmänhet och från orkestrar som The Haunted, Soilwork och In Flames i synnerhet råder det ingen som helst tvekan kring. Lyzanxia varvar knapriga thrashriff med allt det där stoffet som fick det så kallade Göteborgssoundet att bli en världsangelägenhet. De gör det utan förmågan att skriva hits på samma sätt som de nämnda referenserna men ändå utan att det blir ointressant.

Det enda som egentligen stör på ”Locust” är att sångaren är en medelmåtta. Ingen sopa som direkt förstör, men inte heller någon stjärna som skänker ytterligare dimension eller nyanser till det habila materialet. Hans skriksång är ungefär lika ansträngd som försöken till rensång, vilket gör att det faktiskt inte blir någon större skillnad mellan uttrycksformerna.

Gitarristerna agerar däremot riktigt stabilt och levererar ett helt gäng riktigt fräna riff som inte hade skämts för sig på vare sig ”Soundtrack to your escape” eller ”rEVOLVEr”. Som sagt, ”Locust”, är varken någon originell eller jättebra metalskiva, men den är ändå ganska underhållande att lyssna på och det innebär ju att fransmännen lyckats med sitt uppsåt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner