Joyzine.se


Recension - Skiva

Lissi Dancefloor Disaster
Oh My God (CDs), 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-06-13
Hemsida: www.lissidancefloordisaster.com

Lissi Dancefloor Disaster, bestående av Josefin Lindh och Johan Tilli, beskriver själva sin musik som ekotronika. Att de inte vill placera sig i ett givet fack synes självklart med deras syfte att skapa musik för ett ifrågasättande av livsstil, påverkningar och just normer. Deras singel "Oh my god" går givetvis i samma spår. Med huvudfrågan vilka vi är i denna framstressade vardag, så styrd av Internet och utan koppling till verkliga konsekvenser leker de fram en riktig dancefloor disaster - utan att vara det själva.

De beskriver livet som ett tivoli, en freakshow där det viktiga passerar förbi. Och just så kan man även beskriva duons singel. För den är fullkomligt galen. I ett rasande aggressivt tempo och med en elektroniskt experimenterande passerar budskapen förbi för att snappas upp av den som kan. Det är givetvis helt genomtänkt. Men det känns lika genialiskt och nödvändigt som de känns omöjligt att leva med.

Jag kan se folk gå loss till det här, sådana som har huvud till att hänga med och som fixar trycket. Jag känner mig bara lika hjärntvättad som varelserna de sjunger om - och det vill jag både tacka och beskylla dem för.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
Lissi Dancefloor Disaster (2010-07-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Tomas, 2010-06-17 20:00:33 (130.243.252.172)

YEAH!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner