Joyzine.se


Recension - Skiva

De Lyckliga Kompisarna
Hugos Sång LP, 2010
Skivbolag: Wild Kingdom
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-10
Hemsida: www.delyckligakompisarna.se

Att Mart Hällgren och hans yngre vapendragare skulle få blodad tand efter återföreningsturnéerna för några år sedan var knappast särskilt överraskande och efter trevaren ”Hugos Sång EP” kommer nu en fullängdare med i stort sett samma namn. Men att fortsätta släppa musik under namnet De Lyckliga Kompisarna förpliktigar. Det finns ett omtyckt arv att leva upp till.

”Nya” DLK lyckas någorlunda. Hela ”Hugos Sång LP” låter patenterat Hällgrensk och är riktigt trallvänlig, men skivan hade lika gärna kunnat släppas under ett annat bandnamn. Några klassiska DLK-låtar är det nämligen inte tal om. Det hade kunnat stå Total Egon, UBBA eller Hällgren-solo på etiketten utan att någon hade protesterat.

Med det sagt är ”Hugos Sång LP” en tämligen trivsam inspelning lättsmält trallpunk med tydliga rock'n'roll-inslag. Hällgren fortsätter som vanligt att sväva mellan det gravallvarliga och det urlökiga (dessa jävla EPA-traktorer och mopeder vad är det som är så fascinerande med dem?) i sina texter och får in en hel del snygga passningar till tidigare alster som gruppen gett ifrån sig. Dessutom gör han sin kanske starkaste sånginsats någonsin. Jag skulle rent av kunna sträcka mig till att påstå att det här är den mest välspelande upplagan av DLK som ställts på benen.

”Hugos Sång LP” är således ett kul stycke trallpunk, men långt ifrån det som gjort gruppen klassisk. Precis som det brukar vara när återförenade band släpper plattor alltså. Och inte helt oväntat har gänget plockat med alldeles för många låtar mitt i all skaparglädje.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Arvikafestivalen 2008
De Lyckliga Kompisarna (2008-03-26)
De Lyckliga Kompisarna (2008-07-05)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner