Joyzine.se


Recension - Skiva

The Foreshadowing
Oionos, 2010
Skivbolag: Cyclone Empire
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-10
Hemsida: www.theforeshadowing.com

Omslaget ger mig associationer till Saw-filmerna, men sett till vad italienska The Foreshadowing har att erbjuda musikaliskt är det en tolkning som är helt uppåt väggarna. Istället för våld och tortyr i vansinnigt tempo drar manskapet ner på tempot, söker sig in i skuggorna och levererar något som är ytterst melankoliskt snarare än hatiskt och fejkmoraliskt dömande.

När The Foreshadowing står för fiolerna heter den närmsta referenspunkten My Dying Bride. Italienarna är inte fullt lika utstuderat dystra, men andra långköraren ”Oionos” är naturligtvis långt ifrån en munter historia. Här vältrar sig gruppen i det melankoliska mörker som svävar någonstans mittemellan doom och goth och de gör det bra.

Inte för att de lyckas skriva några direkt minnesvärda låtar. Att det är Sting-covern Russians som står ut som den starkaste enskilda låten säger väl det mesta. Utan för att de gör ett gott jobb med att skapa en tilltalande stämning. Låtarna må vara medelgoda, men det finns ändå ett skönt handlag med melodier i de tårdrypande smör-italienarnas sätt att angripa materialet och Marco Benevento sjunger bra.

”Oionos” är ingen platta som kommer göra större avtryck, men när det är dags för kontemplation och eftertanke efter att till exempel ha sett en speedad Saw-film så varför inte lyssna på detta. Det finns ett rejält stråk av kvalitet i vad The Foreshadowing sysslar med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner