Joyzine.se


Recension - Skiva

Poema Arcanus
Timeline Symmetry, 2009
Skivbolag: Aftermath Music
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2010-01-30
Hemsida: www.poemaarcanus.cl

Progressiv death/doom metal som sakta växer och växer och växer och när det sen är dags att lyfta så slutar låten. Det är inte min kopp of te kan jag konstatera, men det spelar inte så stor roll då jag får sträcka mig utanför mina egna referensramar och jämföra med band inom samma genre som just Poema Arcanus.

De mest kända akterna där torde vara Katatonia, Novembre, Opeth och kanske Evergrey, men av dessa är det enbart Katatonia och Opeth som gör sig påminda i musiken. Man kan även ana att dessa chilenare lyssnat en del på My Dying Bride samt Fields Of Nepilim då det dyker upp vibbar lite här och där skivan igenom från just dessa två band.

Vad skiljer egentligen dessa från resten då? Tråkigt nog så måste jag säga, inte mycket, men det kanske är därför som den här plattan kan vara värd att checka upp för folk som gillar ovanstående band. Det här är varken sämre eller bättre än något annat därute, men inte speciellt annorlunda heller. Sånt har ju inte stoppat band från att bli megastora ändå, så ge dem en ärlig chans ifall du får möjlighet lyssna på dem. Men om ni ska köpa en platta välj hellre ett av de andra band jag tidigare nämnt då de är snäppet bättre än detta alster.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner