Joyzine.se


Recension - Skiva

The Grotesquery
Tales Of The Coffin Born, 2010
Skivbolag: Cyclone Empire
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-28
Hemsida: myspace.com/thegrotesquery

Det börjar bli snudd på parodiskt att det knappt går att plocka upp en svensk platta med maläten sluskdöds längre utan att en viss herr Rogga Johansson haft sina fingrar med i spelet på ett eller annat vis. I The Grotesquery har han återigen slagit sin förruttnade byk ihop med skräckmästaren Kam Lee och tillsammans gör de i princip samma sak som med Bone Gnawer, fast med ett helt annat textkoncept.

Men jag antar att vi som gillar döds inte ska klaga. Det hade ju faktiskt kunnat vara så att Rogga var en klåpare till låtsnickare. Så är det lyckligtvis inte, snarare tvärtom. Snubben har känsla för dödsmetall och lyckas gång efter annan sniffa in på en retrobana utan att det låter banalt eller konstlat. The Grotesquery är inget undantag. Vare sig man bryr sig om Kam Lees morbida historia om en far som dödar för att hålla sitt missfoster till son vid liv eller inte är ”Tales Of The Coffin Born” underhållande.

Precis som vanligt när Rogga finns i sättningen är stämningen förtätad och manglet kompakt. Utan att för den sakens skull sakna en rockig nerv. Precis som vanligt dras The Grotesquery dock också med det faktum att låtarna är ganska jämntjocka och att inga direkt minnesvärda kompositioner utkristalliserar sig. På det stora hela är det dock ganska skoj att slå ihjäl lite tid tillsammans med Roggas femtioelfte orkester.

Men jag lämnas trots allt med en rad frågor efter att ha umgåtts en stund med den här plattan. Hur många band kan Rogga vänslas med utan att tröttna fullständigt? Hur många veckor dröjer det innan en ny platta med hans sigill landar på redaktionen? Och hur litet är landet vi lever i egentligen?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner