Joyzine.se


Recension - Skiva

Defect Designer
Wax, 2009
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2010-01-24
Hemsida: myspace.com/defectdesigner

Det här är coolt. Det är inte ofta man hör något som är såhär plottrigt, rörigt, varierat, progressivt men som ändå aldrig tappar den röda tråden i låten eller mig som lyssnare heller för den delen. Det finns massor av band som kastar lyssnaren mellan golv, väggar och tak helt utan pardon men som bara blir ett hopkok av riff och takter utan tillstymmelse till låtar, men den missen gör inte Defect Designer.

De vaggar in lyssnaren i härliga och småmärkliga riff för att sedan göra en härlig bredsladd in på en sidoväg och för att sedan fortsätta i samma körstil och man är som passagerare alltid alert för vad som ska hända härnäst. Det som drar ner helhetsintrycket är som vanligt sången. Den låter som vilken dussingrowl som helst med små likheter med Karl Willetts från Bolt Thrower, men utan att komma i närheten av varken variation eller tyngd som ovannämnda sångare besitter.

Ja, nu skriker faktiskt Mr.Scavenger till ibland, men då blir det enbart märkligt och jag skulle faktiskt vilja se en helt annan typ av sång överhuvudtaget, men det är inget jag kan råda över. Två andra negativa aspekter som jag inte låter påverka slutbetyget är för det första konvolutet och dess booklet. Det är snudd på kolsvart och går knappt att utröna någonting alls och den andra saken jag inte är helt nöjd med är att de inte bara skickade skivan för recension utan även den Sibiriska vintern också. Den kunde de för sjutton ha behållit där borta då det är ett stort minus i min värld.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner