Joyzine.se


Recension - Skiva

The Saigon Sickness
Invocation of my Demon Brothers, 2010
Skivbolag: Suicide Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-23
Hemsida: www.saigon-sickness.com

Den här debuten är ingen munter historia. The Saigon Sickness grottar ner sig i melankoli och kramar det dystra ur sin rockmusik snarare än förstärker de glättiga drag som finns där under ytan och som majoriteten av dagens rockband skulle ha valt att bejaka. Dalmasarna tar helt enkelt en lite svårare väg till målet än vad de egentligen hade behövt.

Det är också det som är spänningen med ”Invocation of my Demon Brothers”. I grund och botten står The Saigon Sickness för ganska vanlig rockmusik. Någon drog paralleller till Foo Fighters, det skulle lätt gå att börja rabbla indienamn och i Cracked Windows (I love you still) spökar till och med Lenny Kravitz. Poängen är hur som helst att den melodidrivna rockmusiken placerar sig i ett fack där igenkänningsfaktorn är hög. Det är därför smutsen och den introverta dysterkvistmentaliteten skänker extra liv åt kompositionerna. The Saigon Sickness utmärker sig med hjälp av sin svärta.

Sen kan jag tycka att de ibland gör det lite väl komplicerat för sig. Den röda tråd de så gärna vill framhålla att de följer tappar vid flera tillfällen fästet när gruppen kastar sig allt för våghalsigt mellan olika infall. Blott hälften av låtarna på den här debuten håller egentligen riktigt hög klass och bristen på en riktigt konsekvent linje blir irriterande efter ett tag. Men det finns ändå en spänning där i botten någonstans. En spänning som gör det omöjligt att avfärda The Saigon Sickness till förmån för några andra muntergökar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner