Joyzine.se


Recension - Skiva

Skarhead
Drugs, Music & Sex, 2009
Skivbolag: I Scream Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-16
Hemsida: myspace.com/skarheadmusic

När det här gänget från New Yorks ruffiga bakgator debuterade för 13 år sedan hette plattan ”Drugs, Money & Sex”. Ett uttryck för vad det då unga manskapet väntade sig av ett liv i den tuffa musikbranschens tjänst kan man förmoda. När de nu knyter ihop allting med nya ansträngningen ”Drugs, Music & Sex” har de som titeln antyder tvingats revidera sin uppfattning en aning. Den nya programförklaringen känns betydligt mer sanningsenlig. Pengar brukar sällan bli en bestående vara i ett liv fyllt med droger och hardcore.

Den här gången är skivtiteln emellertid klockren. Skarheads rockosande mjukishardcore doftar nämligen inte bara testosteron utan också unkna kroppsvätskor och avslagen alkohol. Det är partyhardcore/punk precis vid brytpunkten där den glada festen övergår till pumpande ångest.

Som sådan är den naturligtvis bra, men ”Drugs, Music & Sex” är långt ifrån ett häpnadsväckande album. Ganska kul hardcore, men knappast särskilt beständigt. Fråga mig om några veckor och jag blandar säkert ihop Skarheads ilskna hardcoretrudelutter med en massa andra okej gäng inom genren.

Precis som det hör scenen till frestar också Skarhead med en uppsjö av polare på gästlistan. Bland annat delar Jamey Jasta (Hatebreed), Vinnie Stigma (Agnostic Front) och Freddy Cricien (Madball) utrymme med arge frontmannen Lord Ezec. Ungefär lika onödigt som nödvändigt, lite som hela Skarheads existens faktiskt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner