Joyzine.se


Recension - Skiva

Dead Heroes Club
A Time Of Shadow, 2009
Skivbolag: ProgRock Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-07
Hemsida: myspace.com/thedeadheroesclub

Bandnamnet väcker tankar om introverta herrföreningar och omslagskonsten är så dramatisk att jag väntar mig det stormigaste stormiga när jag ger mig i kast med ”A Time Of Shadow”. Ingen inställning kunde vara mer fel. Här är det en tillpuffad plyschkudde och varmt ångande te som gäller som inramning.

Med avstamp i ett musikarv som regeras av giganter som Genesis och Pink Floyd bjuder irländska Dead Heroes Club nämligen in till storstilad mysstund. ”A Time Of Shadow” bjuder på oerhört vuxen rockmusik med progressiv kant och är mitt i sitt invecklade väsen oerhört tillbakalutad och njutbar. Liam Campbell stoltserar med en välsmord sagoberättarstämma till sångröst och produktionen är så där varm som bara välartade farbröder lyckas formulera sin musik. Så långt ifrån de stormiga testosteronströmmar omslaget lockar fram tankar kring man kan komma.

Överraskningsmomentet gör förstås sitt till för mitt positiva intryck av Dead Heroes Club, men faktum är att plattan knappast svalnar. Irländarna må dutta lite för mycket med klämmiga proggpartier på sina håll, men de fortsätter att vara hörvärda från start till mål. Något som knappast står med i innehållsförteckningen för särskilt många band som påstår sig lira ”progressive rock”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner