Joyzine.se


Recension - Skiva

The Knockouts
Among the vultures, 2009
Skivbolag: Diamond Prime
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-11-27
Hemsida: www.theknockouts.com

Det är populärt att blanda rockabilly med punkrock och slänga in en ståbas på köpet. Det tycks också vara populärt att försöka påstå att det är något unikt. Vilket det naturligtvis inte är. Därmed inte sagt att det behöver vara dåligt eller tråkigt för den sakens skull.

Där exempelvis Tiger Army mest handlar om attityd och fula tatueringar (jodå, sådana har det här gänget också) lyckas svenska The Knockouts hitta en snyggare, melodiös sida av punkrocken. Rockabilly-influenserna finns hela tiden där någonstans, men de är (lyckligtvis) underordnade punken.

Det melodiösa gör att bandet hittar fram till tämligen lättillgängliga refränger och passager. Det ligger närmare till hands att kalla ”Among the vultures” för smågullig än en riktig knockout. Bandets egen beskrivning ”den perfekta länken mellan Stray Cats och Green Day” känns inte alls särskilt fel när man lyssnar.

Det är bra, men inte jättespännande. Konceptet känns lite för upprepat för att jag ska gå helt i taket och det eviga smattret från ståbassträngarna går mig tillslut på nerverna. Men visst, jag lyssnar betydligt hellre på The Knockouts än exempelvis Tiger Army och The Living End.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner