Joyzine.se


Recension - Demo

Mother Popcorn
S/t
Av: Moræa Myrgren
Publicerad: 2009-11-18
Hemsida: myspace.com/motherpop

Mother Popcorn har svänget och skillsen. De är bra! Med en groovy blåssektion och riktigt justa melodier får man lust att skaka rumpa till toner som närmast rör sig mot gammal funk, men också smakar på pop och motownsoul. Robyn? Goes soul? Så känns det när sångerskan Miah Jarnevi börjar sjunga. Från det att hon gör entré på plattan är hennes röst det bärande (plus i kanten för stämmorna i låten Exhale, ge mig mer!).

Resten av bandet ligger hela tiden som en tillbakalutad och stabil ljudvägg. Mother Popcorn har ju svänget, bra låtmaterial och säkerheten hos grymma musiker, men ändå är det något som fattas. Mer energi. Själ. Jag får en känsla av att Jarnevi med sin sköna röst och feeling inte släpper loss, detsamma gäller blåset. Det är för tillbakalutat, något som också beror på det otroligt tråkiga trumkompet som envisas i alla fyra låtar på plattan.

Det är tight och skickligt men det är alldeles för basic, där det finns plats för ett fill kommer ett fill, där det borde det vara ett symbalslag kommer givetvis ett. Det blir så stelt att det känns som de använt typ "Handboken i hur man trummar" eller ibland till och med en trummaskin (vilket de naturligtvis inte har eftersom Jan Lundblom är trummis). Jag sitter och väntar spänt på att Mother Popcorn ska riva sönder väggen, kliva ur bubblan och nå klimax, men det sker aldrig. Kanske med nästa platta? Då får de en fyra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner