Joyzine.se


Recension - Skiva

The Temper Trap
Conditions, 2009
Skivbolag: Infectious
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2009-10-22
Hemsida: www.thetempertrap.net

Love Lost heter det först spåret på The Temper Traps skiva ”Conditions”. Titeln fick mig att tänka på Joy Divisions kyliga låt med motsatstiteln No Love Lost. Innan jag började lyssna på skivan tjuvkikade jag därför i texthäftet för att se om det såg spännande ut. De första textraderna lyder:

our love was lost
but now we’ve found it
our love was lost
and hope was gone


Hm, det där har man hört förut, tänkte jag lite fördomsfullt. ”Conditions” är också någonting man har hört förut. Man hör mycket Arcade Fire, lite The Killers och känner vibbarna av 2000-talets lite mer poppiga svar på postpunken. Men även om ”Conditions” inte är någonting som kommer att revolutionera musikvärlden gillar jag det. Redan Nämnda Love Lost är med sin poppiga synth, sköna falsettsång och sitt charmiga handklappsliknande beat skivans bästa låt och efter att ha fastnat för den känns texten också något bättre än vid första ögonkastet. Singeln Sweet Dispotion är en typisk hit med sitt medryckande gitarrspel och sin trallvänliga refräng. Down River är en fin låt med fiol och akustisk gitarr och Resurrection är en skönt nedtonad låt med ett utmärkt explosivt outro.

Musiken är svängig, lättillgänglig och välproducerad med en snygg ljudbild. Om man hade plockat ut de bästa låtarna hade det här blivit en riktigt bra EP. Tyvärr finns det några spår som inte riktigt håller samma mått som resten av skivan. Texterna varken imponerar eller stör särskilt mycket och låtuppbyggnaden kan emellanåt kännas enformig och förutsägbar vilket gör att man ibland tappar intresset.

Skivan avslutas snyggt med den instrumentala, lite postpunkiga låten Drum Song, en låt som sticker ut lite och gör skivan mer spännande och som dessutom visar att bandet har potential att utvecklas.

”Conditions” är ett bra debutalbum som bådar gott för bandets framtid men det finns mycket att jobba på för att det ska bli mer intressant att lyssna på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner