Joyzine.se


Recension - Demo

Järnmalm
Trasdockor
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-18
Hemsida: www.jarnmalm.com

Ibland är det en självklarhet vilken musik som ska stå på agendan när ett band bildas. För andra är det inte alls lika enkelt. Men oavsett vilket finns det två saker som är viktiga om det nybildade gänget ska bli framgångsrikt. Det måste hitta ett sound som är intressant och sedan se till att renodla det.

Medlemmarna i Järnmalm, som uppstod kring senaste årsskiftet, kommer huvudsakligen från renodlade punk- och metalcombos och således kan man tänka sig att musikvalet skulle vara ganska givet. Men orkestern verkar ha lite väl stora ambitioner med sin musik och framstår därför mest som ambivalent på sin debutdemo ”Trasdockor”.

I Nittionio komma nio och inte minst titelspåret framstår Järnmalm som ett nytt Radioaktiva Räker. Det är precis vad den stagnerade trallpunkscenen behöver och gruppen blandar avigt gnällande punk med snygga rock'n'roll-passager. Det är så att jag njuter av nostalgiska vibbar.

Men så verkar herrskapet vilja vara lite mer intellektuella än vad de i själva verket är och blandar in miserabelt balkansväng i Maskrosbarnens reggaeton och någon märklig form av ska i Sätt att säga det. En låt som dessutom frestar med galoppriffande a la Iron Maiden.

Allt genreblandande tar helt enkelt udden av ”Trasdockor”. Det som skulle ha kunnat vara en ny vital trallpunkdemo blir istället en frustrerande bergochdalbana. Det kanske inte blir lika livat i replokalen, men ska det bli något varaktigt av Järnmalm bör de ta ett gott råd och bara satsa på sin punkiga sida. Det är rots allt den de behärskar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Järnmalm (2011-01-01)
Järnmalm (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner