Joyzine.se


Recension - Demo

Beorx
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-03
Hemsida: myspace.com/beorx

Det finns demoband och så finns det demoband. De flesta som skickar sina hemmasnickrade inspelningar till oss är olika varianter av ungdomar (företrädelsevis killar) som inte har särskilt mycket erfarenhet eller för den delen distraktionsmoment i sina liv. De lever för dagen, har egentligen ingen aning om vad livet handlar om och tror att deras band kommer att bli det tuffaste och största rockgänget någonsin.

Redan där utmärker sig Beorx betänkligt. Här handlar det om ett sambopar med fyra gemensamma ungar där Johanna Arnesen hänger hemma med avkomman medan Daniel Högå packar ner saxofonen och åker på turné med dansbandet Sandins. När det blir tid över komponerar de tillsammans och har för avsikt att kanske, om drömmen slår in, få med någon eller några låtar i Melodifestivalen 2010.

Men även musikaliskt skiljer sig duon ganska mycket från de flesta demoinspelningar som landar på redaktionen. Beorx vill nog gärna själva tro att de drar åt snäll P4-pop, men de spår som finns att avnjuta på inskickad demoinspelning är betydligt mer komplexa än så. Flera gånger tangerar tonerna, som plockats fram på en i hemmet installerad keyboard, musikal- och show på ett sätt som gör det svårt att förhålla sig till musiken. Det känns lite Aristocats, musik som ska berätta snarare än stå på egna band. I vissa bitar är det fränt, i andra blir det lite för anonymt.

Dessutom blir jag aldrig riktigt klok på Johanna Arnesen och hennes sång. Jag förmodar att hon går in för att låta sval på ett nonchalant och kaxigt sätt. Det gör hon ibland. Men lika ofta låter hon bara ointresserad och lite osäker. Precis som med musiken svajar det fram och tillbaka och blir svårt att förhålla sig till.

Det är ganska bra, men för att komma med i Melodifestivalen behövs nog betydligt mer än så här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Daniel Högå, 2010-09-27 09:24:03 (85.228.107.108)

Hej Mikael och tusen tack för recensionen. En hel del tänkvärda ord för vår vidare komponering av musik och saker att tänka på vid inspelning. Beroende på åt vilket håll vi vill att musiken ska luta. Tack än en gång!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner