Joyzine.se


Recension - Skiva

Light In Your Life
S/t, 2009
Skivbolag: Af Music
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-09-22
Hemsida: www.lightinyourlife.com

Studentmusik är en genre inom musiken som jag inte känner till. Men här får jag den snällt presenterad, bredvid en mer standardiserad pop/rock/ledsamt-titel. Studentmusik innebär i fallet med Light In Your Life fem infödda Uppsalastudenter, där två gånger Bernövall för fyra år sedan startat upp ett band som motreaktion på tristess. Studenters ansträngda lärobokssituation leder tydligen ibland fram till trevliga initiativ.

När inledande Emily Scott ljuder är genren tydlig. Pop/rock/ledsamt, och verkligen med betoning på det sistnämnda. Sorgligt, vackert och riktigt kul att bandet har en sådan här låt som förstaspår. Långt ifrån den där ösiga upptempostarten. Med samma distade gitarrer och tunga basgångar i fronten, men ändå mer avskalat än ditt lokala Mando Diao. Fast valet av inledning ter sig efter en liten stund inte så konstig, då resten av skivan går i samma spår.

Lugn popmusik med en del reverb, så som vi har hört den många gånger förut. Jämrande och bedjande sång, och Johann Bernövall låter aldrig på något sätt nöjd med sin tillvaro. Som Andreas Söderlund i Niccokick ungefär, med stunder där sången brister på ett charmigt men inte ansträngande sätt. Den senare referensen passar för övrigt bra in på plattan som helhet. Som ett Niccokick där enbart de lugnare låtarna valts ut till slutprodukten. En riktig festdödare med andra ord, och som bättre lämpar sig för den gången du blir dumpad av din partner. Vilket du, när du lyssnar på det här, vet att du förr eller senare kommer att bli. En effekt som både är på gott och på ont. Den inbjuder till storvulna arrangemang fram till smärtsamma crescendon, inte minst i min favorit på skivan Do you know I tried to comfort you when you cried in your sleep. Men det är ju inte precis så att jag sitter med mungiporna uppe vid öronen efter att sista tonen av sista låten klingat av.

Resultat av för många folköl i goda vänners lag (pressinfo) vet jag inte om jag tycker att ”Light In Your Life” är. Det känns mer genomtänkt än så. Däremot hade mer variation verkligen inte skadat. Att lyssna på vad som mest låter som klagosånger under en hel skiva tröttar verkligen ut, och här är låtarna ungefärligt stöpta i samma form. Visst låter de rätt bra ändå, och var för sig fungerar de absolut för Light In Your Life. Men som helhet är skivan väl enformig och stannar vid en debut som renderar en måttlig nyfikenhet över den framtida utvecklingen. Men måtte det då finnas plats för åtminstone lite glädje.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner