Joyzine.se


Recension - Skiva

Eternal Tears Of Sorrow
Before the bleeding sun, 2006
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: eternaltears.info

Efter en fem år lång paus är finska Eternal Tears Of Sorrow åter redo att ta världen med storm. Den här gången med ett album som är mer bombastiskt och storslaget än någonsin tidigare. Våra grannar kan onekligen det där med goth.

Finnarna själva vill säkert slå ett slag för att här finns en hel del thrashiga passager och ett och annat ondsint black metalvrål. Men ska vi vara helt ärliga är det här otroligt tillrättalagd och orkestral gothmetal. Dock väldigt välbakad sådan. Eternal Tears Of Sorrow målar med stora penslar och backar inte för bombasm. ”Before the bleeding sun” gör ett väldigt stort och mäktigt intryck. Och detta utan att det blir krystat och töntigt.

I sina största stunder är det här en väldigt storslagen skiva. Rent av vacker. I tilltalande nummer som kvinnosångsförstärkta Red Dawn Rising och Angelheart, Ravenheart kan jag rent av se fantastisk fjällnatur framför mig. Det är det storslagna och smått ödesmättade soundet som är finnarnas styrka.

Tyvärr smyger det sig in ett och annat standardspår under speltidens gång. Vilket får till följd att ”Before the bleeding sun” svajar något. Men med fokus på det positiva applåderas ändå merparten av den här ambitiösa färden. Pausen kanske gjorde bandet gott. Eternal Tears Of Sorrow är i precis samma klass som sina norska motsvarigheter inom en genre där Norden lätt slår övriga världen på fingrarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Eternal Tears Of Sorrow (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner