Joyzine.se


Recension - Skiva

Eternal Tears Of Sorrow
Children of the Dark Waters, 2009
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-04
Hemsida: eternaltears.info

Finnarna har blivit hårdare till den här ansträngningen. 2006 års comebackalbum ”Before the Bleeding Sun” var en skiva som baserades på bombastiska arrangemang och klassiska gothstereotyper. Det är grundfundament som naturligtvis finns kvar och utgör stommen även på ”Children of the Dark Waters”, men den här skivan är aggressivare och betydligt mindre melodiös.

Outtröttliga Massacre fortsätter att fiska upp etablerade metalorkestrar som lämnar (eller i ärlighetens namn ofta tvingats lämna) andra etiketter. Den här gången är det finnarnas lokala hemvist Spinefarm som rivit papperen och låtit orkestern söka sig vidare till den tyska labeln. Huruvida det har någonting att göra med den nya, lite aggressivare, framtoningen har jag ingen aning om, men det känns symptomatiskt på något sätt.

”Children of the Dark Waters” är snabb och tuff. Inslagen av kvinnosång är minimala och Altti Veteläinens growl tar betydligt större plats än Jarmo Kylmänens rensång. Det här är helt enkelt skivan där Eternal Tears Of Sorrow givit upp det väna inom gothen och siktat framåt. Det låter mer Insomnium än Sirenia so to speak.

Huruvida det är en positiv eller negativ utveckling är ytterst marginellt. Eternal Tears Of Sorrow har aldrig varit en jätteimponerande orkester och är det inte nu heller. Det är ganska jämnt skägg mellan de två senaste alstren, men jag tycker nog trots allt en aning bättre om finnarna när de handskas med klyschig bombasm.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Eternal Tears Of Sorrow (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner