Joyzine.se


Recension - Skiva

Escape The Fate
Dying is your latest fashion, 2006
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-10-24
Hemsida: www.escapethefate.com

I en utvecklingsorienterad värld hade Escape The Fate omedelbart blivit hänvisade till dörren när de kom in på skivbolagskontoret dragandes på sina emocore-melodier författade enligt standardmodell. Men nu lever vi tvärtom i en statisk musikscen där pengar styr och likformighet premieras. Epitaphs toppmän slickade sig förmodligen bara om munnen när de lyckades lägga vantarna på ytterligare ett band med potential att göra snygga videos för MTV. Egentligen borde jag bara sucka (”Dying is your latest fashion”, kom igen! Det blir inte mer klyschigt och gnälltrendigt än så) och för en oräknelig gång i ordningen döma ut en karbonorkester. Det är inte kul längre.

Ändå lyssnar jag ganska gillande på snubbarna från Las Vegas. Nyskapandet ligger på noll procent och musikformen är mer än lovligt utstuderad. Men, Escape The Fate hittar rätt med sina melodier. De slingrar sig runt mig och vägrar envist att bli avfärdade. Sättet att mixa hundliknande hardcore-skrik med college-söt skönsång är bara för klassiskt och jag vill hata det, men Escape The Fate tillåter mig inte. Detta även om Ronnie Radke skriker tämligen entonigt.

När han gullar med sin lena sångröst däremot, då fungerar det lysande. Han påminner inte så lite om Millencolins numera solosatsande frontman Nikola Sarcevic och ligger precis rätt i det snyggt producerade anslaget. Att låtarna på ”Dying is your latest fashion” är tillrättalagd emocore som gjorda att ackompanjera en halvtaskig teenage slasher med storbystade blondiner i huvudrollerna råder det inget tvivel om. Det är precis lagom gulligt och skatepunk-tangerande för det.

”Dying is your latest fashion” ja. Som ni förstår, det är en typisk sådan skiva som egentligen inte behövs. En skiva av ett fantasilöst band med ögonen för stint fästa på pengar och berömmelse, men den har ändå sina poänger. Jag kan helt enkelt inte skicka Escape The Fate på dörren. Det är upp till er om ni har mer ryggrad att göra det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown på väg att bli ett nytt Sweden Rock

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner