Joyzine.se


Recension - Skiva

Epsilons
Killed 'em deader'n a six card poker hand, 2007
Skivbolag: Retard Disco
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-09-11
Hemsida: www.myspace.com/epsilons

Skitigt, skitigt, skitigt! Fylla, sex och rock’n’roll, mer än så behöver inte en platta innehålla. Eller hur var det nu igen? Amerikanska Epsilons har gjort sin historieläxa och hymlar inte en sekund med att det är dags att föra in The Doors och deras 60-talspsykedelika i nästa millennium.

Tvärtom mot The Doors är det lite mer fart i pickadollen när Epsilons kommer igång. Det ryms inga ballader eller några långa låtar värda namnet på ”Killed ’Em Deader’n A Six Card Poker Hand” inte. Istället är det besinningslös surfmusik blandat med The Hives som tar vid där Jim Morrison och hans vänner lämnar över.

På ett sätt tycker jag att det är väldigt charmigt med den här typen av band. Som i regel är väldigt unga ska tilläggas. Det riktigt osar av den speciella typen av naivitet som hör ungdomen till, hela ”Killed ’Em Deader’n A Six Card Poker Hand” fullkomligen svämmar över av kåthet och osnuten slyngelattityd. Att dessutom släppa sin platta via ett bolag vid namn Retard Disco känns helt plötsligt självklart. Men hur är det egentligen med livslängden?

Det finns en röd tråd; uppkäftigheten och att alla låtar är stöpta i samma form. Har du hört en låt har du hört dem alla. Vilket inte behöver vara negativt. Risken är ändå att ”Killed ’Em Deader’n A Six Card Poker Hand” med tiden enbart kommer att reduceras till en partyplatta och inget mer.

Jämför det med de allra flesta av The Doors skivor (kom de inte nyligen ut i ytterligare en uppfräschad kostym förresten?). Även om det finns en tjusning hos Epsilons, vilket det absolut gör, kan det bli lite väl osnutet. Tjusningen försvinner lika snabbt som den uppkommer. Ett tryck på stoppknappen på skivspelaren och Epsilons försvinner bort ur mitt medvetande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner