Joyzine.se


Recension - Skiva

Entwine
Fatal design, 2006
Skivbolag: Spikefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-19
Hemsida: www.entwine.org

På klassiskt manér har finska Entwine placerat sina allra bästa låtar – trion Fatal Design, Chameleon Halo och Out Of You är alldeles briljant – först på skivan, för att sedan falla ner i kvalitet. Nej förresten, det recensionsupplägget är alldeles för gjort. Jag börjar om.

Finnarna i Entwine har helt uppenbart förstått vad det är som går hem. I likhet med andra USA-fluktande gothrockgäng så som HIM, SoulRelic och The Rasmus blandar de tunga riff med lättsmälta melodier och stämningsfulla arrangemang. Nej, nej, nej, det där är också alldeles för klassiskt. Tredje gången gillt?

Kladdig kajal och spelade depressioner torde vara en av de största kopplingarna mellan emocore och släpig gothrock. Finska Entwine ägnar sig åt det sistnämnda även om främst gitarrljudet lutar åt den lättsmälta amerikanska scenen. Okej, jag ger upp!

Som ni förstår. Det finns inte mycket nytt att säga om Entwine. Ni som känner till stilen vet exakt in i minsta detalj hur ”Fatal Design” låter. Vad som dock bör sägas är att finnarna gör grejen på ett bra sätt. Med något fetare gitarrtugg och mindre nikotinberoende gråtmildhet än genrestjärnan HIM. Som lättlyssnad gothrock är ”Fatal Design” alldeles utmärkt och det faktum att kvaliteten sjunker mot slutet är genrens stora stötesten. När engagerade en skiva av det här slaget fullt ut senast? Till listan över vassa spår bör dessutom även Surrender och Twisted inkluderas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Entwine (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner