Joyzine.se


Recension - Demo

Path Of Denial
Confined Humanity
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-22
Hemsida: www.pathofdenial.com

Jag tragglar med ”Confined Humanity”. Delar av den hardcorekantade metal som finns att höra på Path of Denials demo är riktigt medryckande och hantverket är snitsigt utfört. Men jag fastnar ändå inte riktigt i de här gossarnas tonkonst. Jag känner potentialen osa ur materialet, men det vecklar aldrig ut sig i sin fulla prakt.

Problemet, kommer jag fram till, är att Jönköpingsönerna låter alldeles för mycket som alldeles för många andra. Det spelar ingen roll hur duktiga de är på att hantera sina instrument, hur arga de är eller hur snitsigt de skruvat ihop sina kompositioner, avsaknaden av originalitet kommer ändå göra att det bara blir halvkul att lyssna. Vill man vara riktigt elak skulle man kunna säga att Path of Denial är duktiga på att vara anonyma.

Med det sagt ska jag förstås inte ta hedern av den här orkestern. De fyra låtarna på ”Confined Humanity” skulle lätt kunna byta plats med de siljoner av band som släpps på små och halvstora sydeuropeiska bolag. Så pass bra är materialet och orkestern. De slår hårt med sin metal och har ett sinne för melodier som, även om det inte riktigt får det spelrum jag skulle vilja se, garnerar låtarna på ett snyggt sätt. Path of Denial gör förmodligen allt rätt, det enda som grinar dem i ansiktet är att metalscenen (kanske framförallt inom det här gebitet) är så oerhört överbelamrad med gäng att något annat än en marginell framgång vore riktigt överraskande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Path of denial, 2009-07-24 02:09:38 (90.224.10.69)

Tack för kritiken! gav oss lite att tänka på! /pod

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner