Joyzine.se


Recension - Skiva

Perry and the Travellers
Other side of the bridge, 2009
Skivbolag: Knuckleville Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-18
Hemsida: myspace.com/perryandthetravellers

Det är ungefär så här det skulle låta om The Hellacopters fortfarande existerade och av någon outgrundlig anledning fått för sig att komponera musik tillsammans med Deprotees. Många skulle säkert slå till med simpla liknelser som Lynyrd Skynyrd, men faktum är att de här värmlänningarna inte existerade på 70-talet och det är också något som mycket väl hörs. Således: ”Other side of the bridge” är The Hellacopters versus Deprotees.

Eller kanske snarare The Hellacopters med benäget bistånd av Deprotees. Jag har svårt att se helveteshelikoptrarna som ett gäng som gillade att kompromissa. Det baserar jag både på det inbitna sound gruppen höll fast vid och karaktärerna som utgjorde gruppen. Så låter också Perry and the Travellers. Som om Nicke Andersson och hans kumpaner tagit med sig norrlänningarna in i studion och sedan pekat med hela handen.

Ni förstår vart jag vill komma. ”Other side of the bridge” baseras i grunden på ett solitt rocksväng som inte är så lite retro och har ett driv som The Hellacopters. Men Perry and the Travellers har också en soulig sida. De gödslar sparsamt med den, men det gör just dessa partier mitt i den osande rocken desto effektivare. Jag ska inte komma här och påstå att Perry and the Travellers är så värst originella, men de står ändå ut ur mängden bland inte fullt lika dynamiska orkestrar.

Däremot borde det en gång för alla instiftas ett förbud mot dåliga X and the X-bandnamn. Det finns alldeles för många av dem och Perrys mannar är inget undantag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Perry and the Travellers (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner