Joyzine.se


Recension - Skiva

Perry and the Travellers
The Grand Voyage, 2011
Skivbolag: Knuckleville Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-19
Hemsida: myspace.com/perryandthetravellers

”The Grand Voyage”. För Perry and the Travellers är det ingen tvekan om att den stora resan går till USA och närmare bestämt de solstekta sydstaterna. ”The Grand Voyage” är så mycket Texas och Tennessee det bara kan bli i Sverige och Karlstad.

Orkestern grottar energiskt ner sig i sydstatsrock spetsad med country och de gör det på ett ofrånkomligt amerikanskt vis. En oerhört tydlig retrokänsla gör sig påmind hela skivan igenom och det går inte att säga annat än att gruppen jobbat med sina klassiska referenser på ett särdeles snyggt sätt.

Sen kan man väl kanske tycka att bandet i all sin sydstatshets tappar bort lite av det där med egen identitet. Även om det är svettigt, på sina håll riktigt rått och med en imponerande glöd kommer man inte ifrån att det bitvis låter som ett coverband. Ett gäng musikanter som bara vill hylla sin favoritmusiks ursprung snarare än något annat.

Det är på gott och på ont det där, för samtidigt som ”The Grand Voyage” är en imponerande uppvisning känns den lite för ytlig för att nå några högre höjder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Perry and the Travellers (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner