Joyzine.se


Recension - Skiva

Endstand
The time is now, 2006
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-04-11
Hemsida: www.myspace.com/endstand

Finsk hardcore för er som gillar band som Give Up the Ghost , Disfear och Strike Anywhere. Aggression och energi är bara förnamnet på de tio spår som samlats under namnet ”The Time is Now”, debutsläppet på Lifeforce Records. Inledande Way Out är en riktig spark på vardera testikel följt av en armbåge rakt i ansiktet. Den sätter också nivån för resterande nio visor på skivan, det är ytterst små utsvängningar de finska pinnarna ägnar sig åt. Vilket inte nödvändigtvis behöver ses som något negativt, Enstand har hittat sin nisch och kör så det både bolmar och ryker.

Speciellt tilltalande är övergången mellan King of Drama och Counting the Days, där ren sinnessjukdom leds ner till ett dämpat men ändå effektfullt stämningsuppbyggande. Crescendot handlar återigen om ren rå energi och en söndervrålad strupe. Men tro inte för den sakens skull att det saknas melodier, det är snarare så att de finns där i överflöd, problemet är bara att sången tar alldeles för stor plats.

Till en början fungerar sången alldeles utmärkt, men det saknas variation vilket snabbt gör det hela tämligen uttröttande och uttjatat. Där musiken levererar harmonier efter harmonier känns det som det ständigt monotona vrålandet håller kvar slutprodukten och hindrar låtarna från att lyfta.

Fenomenet ”har man hört en låt har man hört alla” börjar infinna sig innan jag ens hunnit halvvägs och känslan visar sig vara befogad när de sista tonerna av avslutande Sometimes Dreams Might Come True klingat ut. En låt som förövrigt är skivans mest tilltalande och organsiska låt men, som precis som jag tidigare påpekat, tyvärr slarvas bort på en allt för odynamisk sångprestation. Tur då att stora delar av låten bara fokuserar på just mötet mellan instrumenten, utan sång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner