Joyzine.se


Recension - Skiva

My Little Pony
Think too much, 2009
Skivbolag: Spoon Train Audio
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-01
Hemsida: myspace.com/mylittleponyoslo

Denna norska orkester har omnämnts en hel del här på Joyzine under senare tid, men jag har aldrig riktigt helt och hållet förlikat mig med andra skribenters ord. Inte för att jag på något sätt misstror dem, utan för att jag helt enkelt trodde att jag skulle tycka annorlunda utifrån min preferensram. Men efter att ha umgåtts flitigt med ”Think too much” kan jag inte göra annat än konstatera att My Little Pony lockar med popmusik som nästan är smärtsamt gullig.

Om det är något som är positivt eller negativt har jag faktiskt väldigt svårt att svara på. I Maria Wikströms intervju med gruppen säger sångaren Ola Innset att bandet en dag kommer löpa amok på Oslos gator. Skulle det någon gång hända skulle det vara den ultimata manifestationen av talesättet en ulv i fårakläder.

My Little Pony svarar, utan att gräva ner sig i trött minimalism, för sött popreflekterande som är cementerat i indiescenen, men ändå inte andas trötta klyschor. Det trevande tilltalet påminner en hel del om hur Maia Hirasawa lät när hon först bröt igenom. Sättet att stompa till det lite i en eller annan låt pekar också i den riktningen. Samtidigt kan man givetvis hitta paralleller till legendariska Belle & Sebastian om man nu vill det. Kort sagt, My Little Pony är så mycket indie man bara kan bli.

Men så var det, det här med gulligheten. Det sockersöta som ofrånkomligen smyger sig in i norrbaggarnas musik. De spelar så vackert och smeker så mycket medhårs att jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen. Ena stunden är allt formidabelt vackert och frid och fröjd. Nästa blir det bara alldeles, alldeles för mycket. Nästan så man vill huta åt orkestern och be den vara lite aggressiv emellanåt. Så trots allt, det kanske inte alls är omöjligt att Oslo en dag får se en poppens motsvarighet till Columbine.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

My Little Pony
My Little Pony (2009-04-22)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner