Joyzine.se


Recension - Skiva

El Gordo
The man behind the machine, 2007
Skivbolag: Glen Ghost Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-29
Hemsida: www.elgordo-music.com

Jag kan inte påminna mig att jag någon annan gång blivit påprackad en skiva med försäljningsargumentet att det är det perfekta alstret för alla bilägare med en tung anläggning i kärran. I alla fall inte förrän Glen Ghost Records försöker få mig intresserad av El Gordos ”The man behind the machine”. Det känns missriktat. Det kanske beror på att jag växte upp i en förhållandevis liten stad, men jag förknippar dunkande bilar med Eddie Meduza-raggare eller taffligt eurodiscodiggande pizzabagare. Inte pårökt fuzzrock.

El Gordo tar oss nämligen med ut i öknen. Som enda bagage har de en kaka rökverk och några öl samt sin utrustning. Sedan trampar de hårt på fuzzpedalerna och svänger sig igenom tio spår av utstuderad stonerrock. Låtarna segar sig fram i ett tempo som främst tycks påverkat av de illegala substanserna och gänget tvekar inte att veva ett riff några extra gånger för att dryga ut låten. Det är groovigt, men snudd på proggigt på samma gång.

El Gordo är lite av ett mellanband inom sin genre. De svänger skönt, men saknar lite av den tyngd som de bästa gängen besitter. Samtidigt tycker jag gott att sången kunde ha tryckts fram lite mer i mixen. När den ändå förekommer så sporadiskt i låtarna som den gör blir det lite fånigt när den mixas ner så kraftigt. Effekten av att ha den där försvinner.

För redan invigda fans av genren är ”The man behind the machine” ingen besvikelse. Snarare ett stabilt standardverk att spela när ni ska sjunka djupt ner i soffan och dagdrömma. Varning utfärdas dock till er med fläskiga soundsystems i era Volvos eller Mercedes. Ska vi tro mina förutfattade meningar är detta ingenting för er.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner