Joyzine.se


Recension - Skiva

David Carlson
Ringar på vattnet, 2009
Skivbolag: Aja Music Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-11
Hemsida: www.helafamiljen.se

David Carlson, förmodligen mer känd som gitarrgossen som lånat ut sina tjänster till Raj Montana Band och Pugh Rogefeldt än som soloartist, är ingen större sångare. Han sjunger med ett smått nasalt tonfall som låter ganska naivt och som han dessutom nyttjar till att framföra ganska tama texter.

Trots detta förvandlas tillvaron till en rofylld oas när ”Ringar på vattnet” står för ljudkulissen. Mogen pop med inslag av jazz står på agendan och mitt i detta passar Carlsons nasala myspysstämma plötsligt väldigt bra. Det här är tolv avslappnande kompositioner som är till stor hjälp att stressa av. Merparten av materialet är vackert utan att det blir blödigt och piano tillåts på ett snyggt sätt ta stor plats i produktionen. Vissa skulle nog påstå att ”Ringar på vattnet” är mogen i överkant, men just i det här läget vill jag framhålla det som något positivt.

Då kan man ha överseende med att det i vissa låtar blir lite väl kristet (vilket jag också tror att det är?). Inget ont om kristenhet, men ni vet hur lismande präktiga dess låtar kan bli ibland. Och att texterna inte är så där värst vassa. Dessutom verkar jag och David Carlson inte riktigt ha samma tolkningsram. Jag är ganska övertygad om att han och jag inte tolkar in samma betydelse i orden när han i Som solen sjunger ”Som solen värmer land/När du kommer i min famn/Det känns så starkt ibland/Som ett spjut som når sitt mål/Och fyller upp så många hål/Kärlek gör mig hel”. Men det säger kanske mest om mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner