Joyzine.se


Recension - Skiva

General Surgery
Corpus in extremis – Analysing Necrocriticism, 2009
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-17
Hemsida: www.generalsurgery.nu

Ska jag vara helt ärlig har jag nog alltid tyckt att General Surgery ser roligare ut än vad de i själva verket låter. Den här plattan är inget större undantag. Nedblodade läkarrockar ramar in så väl bandnamnet som den ilskna grindcoren på ett utmärkt sätt. Men så är det just bara ilsken grindcore det handlar om.

Musikstilen har, hur flirtande med dödsmetall den än må vara, sina begränsningar och det visar sig över femton spår. General Surgery tillhör genrens toppskikt både som musiker och kompositörer, men det blir ändå en aning enahanda när de manglar fram sina tjocka mattor av doktorsrens. Det är skoj att svänga nacken ur led i några spår, sen blir man ganska snabbt mätt.

Till det kliniska visuella koncept gruppen ståtar med läggs också en god portion humor (det bästa exemplet på det är väl egentligen att förra plattan döptes till ”Left Hand Pathology”, en passning till Entombed) och det är uppfriskande bland allt slafs och gore. Hade gruppen tonat fram som hundra procentigt seriös hade det lätt blivit tröttsamt. Det räcker med att musiken är på allvar och det räcker att avnjuta den i små doser.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner