Joyzine.se


Recension - Skiva

The Benefits Of
S/t (ep), 2008
Skivbolag: NBR Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-15
Hemsida: www.thebenefitsof.com

”Askersund Punkrock Elite” är en ganska festlig slogan. Jag menar hur många punkband kan det uppskattningsvis finnas på en liten skitort som Askersund och hur svårt kan det därmed vara att uppnå kriterierna för att tillhöra eliten? The Benefits Of visar upp en skön glimt i ögat när det blaffar ut denna slogan över bookleten till sin självbetitlade ep.

Musikaliskt däremot, där är det inget trams som gäller. Närkingarna (eller räknas Askersund till något annat landskap? Geografilektionerna gjorde visst inga större avtryck hos undertecknad) lirar melodiös punkrock. Inte lika drängig som Rancid (vilket jag främst baserar på att sången är bättre balanserad hos Benefits Of), men heller inte lika skatigt tillrättalagd som hos exempelvis inhemska Neverstore. Det är drivigt och intensivt, men hela tiden med det melodiska närvarande. Precis som god punkrock ska vara med andra ord.

Tyvärr står sig inte gruppen hela distansen ut. När The Benefits Of fortfarande var at betrakta som demoband skrev jag om dem att de var partyglada och lockade till diggande. Så är det fortfarande, nu dessutom betydligt mer moget och med potentare tryck i grejerna, men bara under epns första hälft. Mot slutet blir Askersunds finaste elit alldeles för skrikiga och skräniga. Det blir alldeles för mycket punk och alldeles för lite finess för att tala klarspråk. Men faktum är att den unga orkestern kan om den vill och förmodligen bara behöver torka till sig ordentligt bakom öronen för att hitta jämnheten och bli en stabil orkester att räkna med. Den hälsosamt avslappnade inställningen till prylen kan säkerligen ta dem till en betydligt mer aktad elit än Askersunds.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Benefits Of ()
The Benefits Of & The Fast Food Planet (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner