Joyzine.se


Recension - Demo

The Benefits Of
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-08
Hemsida: www.thebenefitsof.com

Det kanske har blivit dags att sätta Askersund på rockkartan. Mig veterligen finns det inget framgångsrikt rockgäng därifrån – jag skulle gissa på några pizzeriagrooviga coverband på sin höjd – men i The Benefits Of kan staden faktiskt ha någonting på gång.

Bandet är inte på långa vägar färdigt, men för att vara en debutdemo låter ”The Benefits Of” förvånansvärt mogen. Orkestern från Vätterns pärla (nåja några medlemmar tycks bo i genomtråkiga Kumla också) bjuder på riktigt pigg rock med tydliga spår av punk. Det hörs en liten gnutta Backyard Babies och bandet drar långa stunder åt det håll Bombshell Rocks snubblat på sina senare ansträngningar. Det är trallvänligt, energiskt och så där lagom elakt. Några låtar låter dessutom som ett mindre punkigt Troublemakers med texter på engelska.

Vad The Benefits Of sysslar med är självklart inte originellt för fem öre, men genren går nog knappast att utveckla. Energisk punkrock görs helt enkelt på det här viset, det har Rancid med flera redan slagit fast. Askersunds-orkestern skalar bort det mesta av punkens sluskighet och vittnar om att här finns sparkapital. Med rätt uppbackning kan nog Askersund målas dit på kartan. Ty den här musiken är medryckande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Benefits Of & The Fast Food Planet (2010-01-01)
The Benefits Of (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner