Joyzine.se


Recension - Skiva

The Eyes of a traitor
A clear perception, 2009
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-04
Hemsida: myspace.com/theeyesofatraitor

Jag är en aning skeptisk till britter som signats i alldeles för ung ålder och som trots att mustascherna ännu inte blivit särskilt fryntliga tror att de vet hur man skänker något ”nytt” till metalscenen. Speciellt som de snackar om att inte inspireras av några andra utan gå sin egen väg. Har ni hört den förut? Inte konstigt att jag hissar varningsflagg för The eyes of a traitor kanske.

Nej, det här unga brittiska gänget kommer naturligtvis inte med något som ni inte redan har hört förut. I mångt och mycket står de för statisk metalcore som enligt den brittiska skolan manglar en aning mer rakt på sak och mindre putsat än vad som är fallet med liknande gäng från andra sidan den atlantiska pölen. Testosteron och snirkliga gitarrslingor turas om att vara huvudaktörer.

Men The eyes of a traitor har ändå några små egenheter som gör ”A clear perception” till en mycket bättre platta än vad jag hade förväntat mig. Låt gå för att det mesta är standardmässigt metalcore-hantverk, men britterna har också en brutalare sida. När de, som exempelvis i Under Siege, trycker gaspedalen som hårdast i botten angränsar de rent av till en statisk form av dödsmetall som inte alls är oangenäm.

Likaså vågar de gå i en tvärt omvänd riktning och har några snyggt melodidrivna passager som tillåts vara lugna och finstämda. Inte klassiskt metalcore-nonsens utan riktigt genomtänkta och lugnande partier. Det är sådana detaljer som gör att den här musikstilen faktiskt fortfarande har en relevans i sina bästa stunder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner