Joyzine.se


Recension - Demo

My Machete
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-03
Hemsida: www.mymachete.com

Jag kan inte säga att jag önskar att det fanns en läroplan när det kom till att recensera skivor och musik. Det skulle naturligtvis göra tyckandet kring musik oerhört ensidigt och marginalisera många konstformer som egentligen har betydligt större värde än vad som kan skrivas in i några betygsgrundande riktlinjer. Det skulle göra så väl journalister som musikanter en rejäl otjänst. Men tänk ändå vad enkelt det är för exempelvis en mattelärare. Elev My Machete kan det här det här och det här, då blir det betyg x.

En läroplan hade på ett enkelt sätt kunnat lösa den ständiga fråga som gång på gång uppstår när jag lyssnar på My Machetes demoinspelning. Energi eller originalitet? Jag är lite splittrad. Ska man premiera den outtröttliga energi som finns i orkesterns framförande eller hänga upp sig på att det här är så enkelspårigt och gjort som musik bara kan vara?

My Machete spelar garagerock enligt lärobokens alla abc-regler och gör det med sådan gnista och dedikation att det är svårt att stå emot. Det handlar om samma svärta som Backyard Babies hade innan de hittade melodierna och den punkighet som The Hives gärna vill tro att de har innanför kostymerna. Möjligtvis en aning baktungt stonergung därutöver.

En skön rockblandning givetvis, men samtidigt är den här demon så förutsägbar att livskraften falnar tämligen fort. Har man hört en handfull garagegäng har man hört My Machete, så är det. Och är man spiknykter kan det vara svårt att hålla intresset uppe. I alla fall i långa loppet. Så energi eller originalitet det är frågan. Och jag lever hellre i ambivalens än väntar på att någon med ett regelverk ska komma och tala om det för mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner