Joyzine.se


Recension - Skiva

Toxic
Fear, 2008
Skivbolag: Rocksector Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-18
Hemsida: www.toxic-rock.com

Jag vet ärligt talat inte riktigt om jag ska betrakta Stavangers Toxic som charmigt hängivna eller sorgligt fantasilösa. På ”Fear” finns nämligen inte minsta ansats att skapa något nytt eller ens något som står ut. Det är en platta som handlar om tryggt harvande i progressivt rockland där allt är så hemtamt att ingen ens vågar glänta på dörren för att eventuellt upptäcka vad som kan finnas där utanför.

På sätt och vis är det ju ganska imponerande. Norrmännen gillar sin progressiva hårdrock så innerligt att de inte vill se åt någon annan. De vill lyssna på sina heavy metal-plattor (bland annat med Rainbow) och låtsas som om inget hänt inom metalscenen sedan de spelades in. Jag förstår att Toxic vill ägna sig åt vad de älskar och det finns garanterat en stor publik som mer än gärna bär samma skygglappar.

Men samtidigt kan jag inte tycka annat än att det är lite för envist enkelspårigt. Det ligger ingen spänning i att Toxic står och harvar samma musik som de lyssnade på när de formades. Att låta som ett coverband med egna låtar är i långa loppet inget framgångsrecept.

Fantasilöst eller charmigt, det är väl egentligen upp till er lyssnare att avgöra. Jag vacklar. Rent spelemannamässigt är det inget fel på Toxic. De lirar utsvävande styltigt på det sätt som genren påbjuder och låtmaterialet låter precis som ni tror. Med andra ord är ”Fear” en sådan där platta som är klart lyssningsvärd, men som i långa loppet inte gör några större avtryck. Och med det avslutar jag den här recensionen på ett lika klyschigt sätt som Toxic framför sin musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maryslim
Maryslim (2001-01-01)
Toxic Bonkers (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner